192 Radio player
192 Radio player

THE MUSIC TIME MACHINE – The Story Of The American Sixties DEEL 103 – za 27 nov 22-23 u + ma 29 nov 24-01 u (hh)

The Music Time Machine – The Story Of The American Sixties aflevering 103

Uitzending op de stream van 192 Radio, zaterdag 27 november van 22.00 – 23.00 uur.
Herhaling: maandag 29 november van 24.00 – 01.00 uur

Samenstelling en presentatie: Willy Kramer

In aflevering 103 gaan we het hebben over Mama Cass oftewel Cass Elliot, een vrouw met een prachtige stem waarvan we al veelvuldig konden genieten toe ze nog bij the Mama’s & Papa’s zong maar ook later, toen ze solo ging, maakte ze erg mooie singles.

Cass Elliot, die eigenlijk Ellen Naomi Cohen heette, werd op 19 september 1941 geboren in Baltimore en ze was van joodse afkomst.

Na haar schoolperiode was Cass vastbesloten om de showbusiness in te gaan en ze kwam terecht bij de cast van de musical The Music Man maar dat duurde niet lang want ze werd gewipt door ene Barbra Streisand die haar rol van Miss Marmelstein inpikte.

Op een zeker moment, Cass was toen al verhuisd naar Washington, ontmoette ze banjoist en zanger Tim Rose en zanger John Brown, geen onbekende in de folk scene en ze besloten te gaan samenwerken. Ze noemden zich in 1963 the Triumvirate maar later toen James Hendricks de rol van Brown overnam noemden ze zich the Big Three. En dat was eigenlijk het begin van de carrière van Cass Elliot.

Ze had later een geweldige hekel aan haar bijnaam Mama en ze bracht zelfs een album uit die “Don’t call me Mama anymore heette.

Je hoort in aflevering 103 al haar mooie singles en natuurlijk ook weer de B-kantjes ervan.

Veel plezier ermee!