192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 1 nov 22-23 u

Playlist

Billy Joel – Prelude-Angry Young Man (1976)
Rob de Nijs – Troela Troelala (1964)
Maggie Bell – Queen Of The Night (1974)
The Association – Birthday Morning (1968)
James Brown – Get Up and Drive Your Funky Soul (1973)
The Hangmen – What A Girl Can’t Do (1965)
Flash – Lifetime (1972)
BZN – Mother Can You See Me (1969)
Bobby Womack – Harry Hippie (1972)
Nat King Cole – That Sunday, That Summer (1963)
Gordon Lightfoot – Beautiful (1972)
Jeff Simmons – Lucille Has Messed My Mind Up (1969)
Commodores – Slippery When Wet (1975)
Dalton & Montgomery – Tomorrow’s Women (1967)

Vrijdagavond 1 november (22-23u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Bobby Womack – Harry Hippie

Het lied is een grappige ode aan de broer van Womack (Harry) vanwege zijn zorgeloze gedrag. Harry speelde de basgitaar in de band van Womack. Het kreeg een zwarte rand toen Harry door zijn jaloerse vriendin tijdens een ruzie met een mes werd doodgestoken. Nota bene, Bobby had juist voor een tijdelijke vervanger gezorgd zodat zijn broer meer tijd met zijn vriendin kon doorbrengen in de hoop dat hun relatie zou verbeteren.

Jeff Simmons – Lucille Has Messed My Mind Up

Jeff Simmons begon ooit in de band Indian Puddin’ & Pipe uit Seatlle, maar zij kwamen helaas in de handen van Matthew Katz terecht. Hij stelde een contract op waardoor ze volledig overgeleverd waren aan de grillen van deze notoire uitbuiter. Teleurgesteld ontbonden ze de band en gingen verder als Easy Chair, die in 1968 een enkelzijdige elpee opnamen om direct daarna de naam wederom te veranderen in Ethiopia. Ze mochten een optreden van The Mothers Of Invention openen en later voor Alice Cooper.

Jeff Simmons kreeg een solocontract voor twee platen bij Straight. Het eerste album was een instrumentale (uitstekende) soundtrack voor een obscure film, Naked Angels. Het tweede album Lucille Has Messed My Mind Up is inmiddels een cult-klassieker vol van psychedelische rockmuziek, waarop Simmons hulp van Zappa krijgt. Bovendien wordt hij gevraagd zich bij The Mothers Of Invention aan te sluiten, hetgeen een erkenning van zijn kwaliteiten als basgitarist is: Zappa koos uitsluitend topmusici. Rond 1980 gaat hij terug naar Seattle, speelt in een paar bandjes en schrijft een memoires I Joined the Mothers of Invention…for the FBI (die nooit werd uitgegeven). In 2005 kwam hij met een nieuw soloalbum.