192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 11 okt 22-23 u

Playlist

The Chicago Loop – (When She Wants Good Lovin) My Baby Comes to Me(1966)
Jackson 5 – Goin’ Back to Indiana (1971)
Kenny Rankin – In The Name Of Love (1966)
Bell & Arc – Yat Rock (1971)
Joey Heatherton – The Hullabaloo (1965)
The Rutles – Doubleback Alley (1977)
Bobby Bland – I’ll Take Care Of You (1959)
String Driven Thing – The Machine That Cried (1973)
Small Faces – Wham Bam Thank You Mam (1969)
Little Feat – Dixie Chicken (1973)
People! – I Love You (1968)
Eric Carmen – Sunrise (1975)
The Sparklings – Now It’s Your Turn To Cry (1966)
Cornelis Vreeswijk – Jantje Blues (1972)
Dale Hawkins – L.A. Memphis Tyler (1969)

Vrijdagavond 11 oktober (22-23u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Bobby Bland – I’ll Take Care Of You

Een soulbluesklassieker dat door vele musici gecoverd is. Soms op uitstekende wijze (Etta James, Mick Hucknall), soms redelijk (Beth Hart & Joe Bonamassa) maar vaker zinloze stemoefeningen. Het origineel is echter van Bobby ‘Blue’ Bland uit 1959. Hij kreeg de bijnaam Blue vanwege zijn hit Little Boy Blue en omdat hij voornamelijk over liefdesverdriet zong. Bland was een uitstekende rhythm & blues-zanger, die later in zijn carrière ook bekend werd voor zijn aparte manier van schreeuwen: het klinkt alsof hij zijn neus ophaalt.

The Sparklings – Now It’s Your Turn To Cry

Vanuit de garages en oefenruimtes ontsprongen bandjes in de jaren zestig als paddenstoelen in een vochtig bos. Vaak coverbandjes op zoek naar een eigen identiteit, maar ook nieuwe geluiden. Maar niet iedereen beheerste de Engelse taal goed en in de regel gingen deze bands over op het Nederlands. Ook Ben Cramer zong in zijn beginperiode afwisselend in het Engels en het Nederlands, maar zijn grote(re) hits waren allen in z’n moer’s taal: Zai Zai Zai, De Clown, Vrede en De Oude Muzikant, waarmee hij Nederland op het Songfestival vertegenwoordigde. Vanaf 1965 zong Bernardus Kramer in The Sparklings; een Amsterdamse nederbeatband. Twee jaar later wordt Cramer ontdekt door Annie de Reuver en hij besluit solo te gaan. The Sparklings blijven zijn begeleidingsband; ook op zijn grootste hit Zai Zai Zai. In 1966 nemen ze Now It’s Your Turn To Cry op; een psychedelisch nummer met Doors-invloeden met op de B-zijde (zonder Cramer) een reclameliedje voor 7-Up.