192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 13 sept 21-22 u

Playlist

Hier alvast de playlist voor 13 september:
Billy Brown – Flip Out (1958)
Amon Düül – Archangels Thunderbird (1970)
Mouse & The Traps – A Public Execution (1965)
The Beach Boys – Surf’s Up (1971)
Bettye LaVette – Let Me Down Easy (1965)
Razzy – I Hate Hate (1974)
The Honeys – The One You Can’t Have (1963)
Sonic’s Rendezvous Band – Slow Down (Take A Look) (1976)
Love – Alone Again Or (1967)
John Martyn – May You Never (1971)
Dusty Springfield – So Much Love (1969)
Swamp Dogg – Sam Stone (1970)
It’s A Beautiful Day – White Bird (1969)
Piers Hayman & John Kuiper – The Maneater (1978)
The Georgia Prophets – I Got The Fever (1969)
Sweathog – Hallelujah (1971)

Vrijdagavond 13 september (21-22u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Sonic Rendezvous Band – Slow Down

Dat het met hen nooit echt wat geworden is, lag in elk geval niet aan de bezetting; die bestond namelijk uit muzikanten die stuk voor stuk hun sporen al ruimschoots hadden verdiend in de roemruchte Detroit rockscene van de jaren ’60 en ’70. Oprichter Scott Morgan maakte furore met onder andere The Rationals, en staat tot op de dag van vandaag bekend als één van de beste blanke soulzangers die Amerika ooit voortbracht. Bassist Gary Rasmussen speelde eerder in The Up, achter de drums zat niemand minder dan Scott ‘Rock Action’ Asheton, beter bekend als drummer van The Stooges, en tenslotte was er de naamgever van de band, Fred ‘Sonic’ Smith, die met collega Wayne Kramer één van de dodelijkste gitaristenduo’s aller tijden vormde in misschien wel de meest invloedrijke Detroit rockband ooit, MC5. En tot zijn vroege overlijden in 1994 de partner van Patti Smith. De band had slechts een vijfjarige carrière (’75-’80) waarin maar één single werd uitgebracht (City Slang). Gelukkig wel veel demo’s, live-opnames, en hier en daar een verdwaalde bootleg.


Dusty Springfield – So Much In Love

Eén van de mooiste soulstemmen uit de geschiedenis met een rijk oeuvre aan mooie liedjes, die nooit bekend zijn geworden. In 1968 neemt ze in Memphis een fabelachtig mooi album op bij Atlantic, maar bij release verkocht het matig ondanks de hit Song Of A Preacher Man. Het album Dusty In Memphis behoort tot het beste in de muziekgeschiedenis en staat het album al decennia hoog in de jaarlijkse lijstjes van onder andere Rolling Stone. Liedjes van Randy Newman en met name van schrijversduo Gerry Goffin en Carole King krijgen een make-over en worden naar grote hoogte gezongen.