192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 16 aug 21-22 u

Playlist

Bonnie Raitt – Give It Up Or Let Me Go (1972)
The Beatniks – Wouldn’t You Like To Know (1966)
Frank Zappa & The Mothers Of Invention – More Trouble Every Day (1974)
Etta James – Almost Persuaded (1968)
Johnny Cash – Sunday Morning Coming Down (1970)
Jean & Statesides – Putty In Your Hands (1964)
Geordie – Can You Do It (1973)
The Avant-Garde – Naturally Stoned (1968)
The Dramatics – Whatcha See Is Whatcha Get (1971)
Ronnie McDowell – The King Is Gone (1977)
The Peddlers – Tell The World We’re Not In (1970)
Tommy La Beff – Tore Up (1962)
Fickle Pickle – California Calling (1970)
Flaming Youth – From Now On (1969)
Paul Tornado – Van Agt Casanova (1978)
Fuzzy Duck – Time Will Be Your Doctor (1971)

Vrijdagavond 16 augustus (21-22u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Etta James – Almost Persuaded:

In de jaren ’60 en ’70 leken de meeste countryliedjes erg op elkaar. Liedjes waar je ongewild van in slaap wordt gewiegd. In 1966 kwam Almost Persuaded van countryzanger David Houston uit met de typische steelgitaar, een (zeer) laag bijna stroperig tempo en een stem van een blatende geit. Het lied gaat over een man die een mooie vrouw in een kroeg ziet en hals over kop verliefd op haar wordt, maar op het laatste moment de reflectie van zijn trouwring in haar ogen ziet en beseft dat hij getrouwd is. Almost Persuaded stond maar liefst negen weken op de hoogste positie in de countrylijst. Etta James hijst Almost Persuaded in een soulbluesjasje en zoals zij dit zingt en schreeuwt krijg je de indruk dat ze te biecht gaat en haar zondige gedachten ter absolutie aanbiedt. Wat een strot. De single werd echter geen grote hit met een 32ste plek als hoogte positie in de R&B lijst. Het heeft – anders dan op een verzamelaar of ‘greatest hits’ – nooit op een elpee gestaan.

Frank Zappa – More Trouble Everyday:

Dit live-album uit 1974 van deze musician’s musician wordt als zijn hoogtepunt gezien mede door de geweldige begeleiding van de overige bandleden, die alle ruimte krijgen voor interessante solo’s. Deze dubbelelpee bevestigde zijn live-reputatie en is een mengeling van rock en jazz. De platenhoes was in die dagen (en helemaal in de puriteinse V.S.) pikant te noemen, want er staat een dame met haar hand in Frank’s broek te graaien. Hij kijkt gelukzalig; ze zal wel zachte handjes gehad hebben. More Trouble Everyday is een adaptie van Trouble Everyday dat op zijn debuut(dubbel)album Freak Out staat. Het origineel ging over de oproer in de wijk Watts In L.A. (1965), maar met een kleine tekstuele aanpassing werd deze track een blauwdruk voor vrijwel alle sociale misstanden.