192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 17 april 22-23 u

De uitzending staat volledig in het teken van het auto-ongeluk van Eddie Cochran en Gene Vincent op 17 april 1960.

Humble Pie – C’mon Everybody (1972)
Eddie Cochran – Three Steps To Heaven (1960)
Gene Vincent & His Blue Caps – Be-Bop-A-Lula
Tammy Wynette – Lonely Street (1968)
Don McLean – Lotta Lovin’ (1978)
Heinz – Just Like Eddie (1965)
The Who – Summertime Blues (1970)
Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich – The Wreck Of The ‘Antoinette’ (1968)
Little Johnny Taylor – There Is Something On Your Mind (1972)
Gene Allison – You Can Make It if You Try (1957)
Commander Cody & His Lost Planet Airmen – 20 Flight Rock (1971)
The Move – Something Else (1968
Elvis Presley – Stranger In My Own Home Town (1969)
The Beatles – Dig A Pony (1970)
Ian Dury & The Blockheads – Sweet Gene Vincent (1977)
Faces – Cut Across Shorty ( 1973)

The Who – Summertime Blues

Elke keer als ik echt de behoefte voel om The Who in alle glorie te ervaren, dan trek ik als eerste het album Live At Leeds uit de kast. De energie van de band is daarop onovertroffen. Het album wordt überhaupt gezien als één van de beste live albums ooit. Zittend in mijn kamer zette ik dan de koptelefoon op en liet met name kant A van het magistrale album over me heen komen. Het geweldige Young Man Blues, gevolgd door Substitute dat veel krachtiger is dan de studioversie en Summertime Blues en Shakin’ All Over.

Drie van de vier tracks op deze A-kant zijn covers, maar The Who tillen deze naar nieuwe hoogte. Het messcherpe gitaarwerk van Pete Townshend en het strakke drumwerk van ‘animal’ Keith Moon aangevuld met de stille baskracht van John Entwistle en de zang van Roger Daltrey op zijn hoogtepunt. Live At Leeds is verplichte kost voor elke rockliefhebber, maar koop dan wel de re-issue uit 1995 met acht extra tracks van dit concert.

Ian Dury & The Blockheads – Sweet Gene Vincent

In 1977 komt New Boots And Panties, het debuutalbum van Ian Dury, uit met klassiekers als Wake Up And Make Love To Me, Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll en Sweet Gene Vincent; een eerbetoon aan de zanger die hij in zijn jeugd adoreerde en elke single van kocht. Het overlijden van Vincent in 1971 is bepalend voor Dury geweest, want vanaf dat moment besloot hij een zangcarrière na te jagen. Ook zijn toneelkleding uitte dit; Dury droeg zwarte handschoenen. Sweet Gene Vincent is vol van verwijzingen naar liedjes van de oude rock & roller, zoals Blue Jean Bop, Who Slapped John, Pistol Packin’ Mama en natuurlijk Be-Bop-A-Lula. Dury zou het lied elk concert ten gehore brengen.