192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 18 okt 22-23 u

Playlist

Traffic Sound – Tibet’s Suzette (1971)
Dave Clark Five – Try Too Hard (1966)
Michael Nesmith – Joanne (1970)
Cat Mother & The All Night Newsboys – Bramble Bush (1969)
Long Tall Ernie & The Shakers – Ride Little Annie (1972)
Sharon Marie – Run-Around Lover (1963)
Bee Gees – Boogie Child (1976)
Tony Joe White – Scratch My Back (1968)
Ekseption – Ave Maria (1971)
Family – Scene Through The Eye Of The Lens (1967)
Faces – Pool Hall Richard (1973)
Kirby Stone Four – Baubles, Bangles And Beads (1958)
The New Rotary Connection – Love Has Fallen On Me (1971)
Brainbox – Women’s Gone (1969)
Rick Wakeman – Arthur (1975)

Vrijdagavond 18 oktober (22-23u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

The New Rotary Connection – Love Has Fallen On Me

Een psychedelische soulband uit Chicago, die slechts zes albums heeft uitgebracht. Zwaar ondergewaardeerd, alhoewel ze steeds meer erkend worden als een invloedrijke cultgroep. Wellicht hadden ze eind jaren zestig kunnen doorbreken, want ze waren uitgenodigd op Woodstock. Maar hun management wees het af ten faveure van een meer lucratief festival in Toronto. The New Rotary Connection was tevens het de start van de (korte) carrière van Minnie Ripperton. Het prachtige Love Has Fallen On Me is afkomstig van het album Hey, Love en één van de componisten is Andrew Lloyd Webber.

Rick Wakeman – Arthur

In 1974 componeerde Rick Wakeman The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table in zijn ziekenhuisbed. Dit was het gevolg van drie kleine hartaanvallen vanwege de combinatie van uitputting, langdurige en stevige alcoholconsumptie en overmatig roken. Hij was toen net – op 25-jarige leeftijd – uit Yes gestapt. In zijn jeugd was hij eens 5 maanden in Cornwall geweest; slechts enkele kilometers van Tintagel, (volgens de legende) het kasteel van koning Arthur. Vanwege afwijkende verhalen in de vele boeken over Arthur heeft hij uiteindelijk gekozen voor de meest interessante verhalen om zijn conceptalbum samen te stellen. Volgens schrijver Monmouth vocht Arthur tegen de Saksen en creëerde een rijk dat het huidige Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Noorwegen en een groot gedeelte van Frankrijk omvatte. In het verhaal komen Merlijn, Guinevere, Mordred en het zwaard Excalibur voor en worden Tintagel en Avalon vermeld. Het album heeft een geweldige orkestratie met heerlijke bombast gelardeerd met het mythische verhaal: het beste wat hij ooit gemaakt.