192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 20 sept 21-22 u

Playlist

The Motions – Wedding Of The Hundred Brides (1969)
William Bell – Tryin’ To Love Two (1977)
The Chantels – Maybe (1957)
Mr. Albert Show – Woman (1971)
Craig – I Must Be Mad (1967)
Bob Welch – Ebony Eyes (1977)
Kaleidoscope – (Further Reflections) In The Room Of Percussion (1967)
Lloyd Price – Mr. And Mrs. Untrue (1971)
Asylum Choir – Death Of The Flowers (1969)
Speedy Keen – Old Fashioned Girl (1973)
Somebody’s Image – Hide And Seek (1968)
Karen Dalton – Something On Your Mind (1971)
The City – Snow Queen (1968)
Cymarron – Rings (1971)
Henri Salvador – Papa Liszt Twist (1962)

Vrijdagavond 20 september (21-22u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

The Craig – I Must Be Mad

De originele naam van de groep was The King Bees, maar ze veranderden hun naam in (The) Craig, omdat er al andere bands met dezelfde naam bestonden. Het was de tweede single met geweldig drumwerk van Carl Palmer en een riff in één toonsoort (E), en in slechts twee takes zonder overdubs opgenomen. Een verkiezing in de Engelse Observer leverde het zelfs een tweede plek op als beste psychedelische lied van de zestiger jaren achter Pink Floyd’s Arnold Layne. Ondanks dat het lied eeuwigheidswaarde heeft werd het geen hit en de groep bestond daarna nog maar kort. Palmer speelde tot de formatie van Emerson, Lake & Palmer in respectievelijk The Crazy World Of Arthur Brown en Atomic Rooster, en na ELP in Asia.

Bob Welch – Ebony Eyes

Sommige artiesten schijnen altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn. Na vele omzwervingen en succesloze bandjes wordt Welch in 1971 door Fleetwood Mac gevraagd tot de band toe te treden, omdat Peter Green en Jeremy Spencer de groep hadden verlaten. Ze maakten vijf albums, die gematigd succesvol waren en eind 1974 nam Welch ontslag wegens oververmoeidheid, zijn scheiding en het gevoel dat zijn creativiteit opraakte. In de nieuwe samenstelling met Stevie Nicks en Lindsey Buckingham had Fleetwood Mac direct succes.

Eind 1977 komt zijn eerste soloalbum uit, French Kiss. De muziek is een combinatie van hard rock met een disco-achtig ritme en strijkers. Het album werd platina en levert twee hits op: Sentimental Lady en Ebony Eyes. De opvolger werd ook nog goud, maar alle daaropvolgende albums waren nauwelijks interessant en niet succesvol. En toen maakte hij een grote fout, want hij nam afscheid van net opgerichte Guns ’n Roses met wie hij samenwerkte en in zijn garage oefende.