192 Radio player
192 Radio player

NUGGETS – zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 22 mei 22-23 u

Zeventien muzikale ontdekkingsreisjes staan voor vanavond gepland:

April Wine – You Could Have Been A Lady (1972)
The Applejacks – Tell Me When (1964)
The Congregation – Softly Whispering I Love You (1971)
Robin Ward – In His Car (1964)
The Dubliners – The Mero (1979)
Human Orchestra – The Silly One (1969)
Rhinoceros – Lady Of Fortune (1970)
Little Walter – My Baby (1955)
Judee Sill – Jesus Was A Cross Maker (1971)
Moody Sec – Ballad Of A Waiting Man (1966)
Fela Kuti ft. Ginger Baker – Let’s Start (1971)
Linn County – Cave Song (1968)
Robert Long – Het Leven Was Lijden (1974)
James Phelps – Love Is A 5 Letter Word (1965)
Blondie – In the Flesh (1976)
Stone’s Masonry – Flapjacks (1966)
Eloise Laws – Love Factory (1973

Moody Sec – Ballad Of A Thin Man

Ton van der Meer was een Haagse zanger en beroepsmatig huisschilder. Hij werd ooit ontdekt door George Kooymans van Golden Earring, toen Ton al zingend bij George aan de gevel stond te schilderen. Hij tipte Ton bij Peter Koelewijn en prompt werden er een aantal singles en 2 elpees gemaakt. Ton schreef over het algemeen al zijn nummers zelf, maar op het tweede album schreven Jan Rot en Bart Chabot mee.

We kunnen het beter hebben over herontdekking, want hij had al een bescheiden carrière gehad tussen 1966 en 1970 in Moody Sec. Een Voorburgse band, opgericht door Will Matla en hemzelf. In 1967 kwam Mockingbird met op de flipzijde Ballad Of A Thin Man, gezongen door Ton van der Meer en met Jay Baar (Q65) op de drums. In 1969 zouden ze als Marva Hodge & Moody Sec een hit hebben met Let The Sunshine In.


Blondie – In The Flesh

26 januari 1978 zou het gebeuren. Na het uitbrengen van hun eerste gelijknamige elpee (december ’76) zou de in Nederland nog onbekende band Blondie in Leiden optreden. In de vrieskou op de bromfiets om kaartjes te scoren; een plastic tas onder het T-shirt, waardoor bij terugkomst het logo van een bekende supermarkt als een plak-tattoo in spiegelbeeld op mijn borst gedrukt stond. Ik wilde absoluut de blonde godin met het pruillipje (die verantwoordelijk was voor meerdere onrustige dromen) live meemaken. Man, wat was Deborah Harry een stuk met haar geblondeerde haren en uitdagende pose.

Hun muziek was een frisse combinatie van punk, new wave en rock ‘n’ roll; de eeuwigdurende flirt met Denis moest nog bezongen worden. De opvolgers Plastic Letters en Parallel Lines waren weliswaar van hetzelfde laken een pak, maar in een overtreffende trap. Maar toch vind ik hun eerste album de leukste, omdat ze nog onbevangen waren. Het album verkocht ook in de V.S. voor geen meter, maar hetzelfde geldt ook voor de opvolger. Waar Denis een vette hit in Europa werd brak Blondie in de V.S. pas met Heart Of Glass (1979) door.

En dat concert in Leiden in 1978? Ging niet door. Ik heb haar nooit In The Flesh gezien. Bah!