192 Radio player
192 Radio player

NUGGETS – zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 23 okt 22-23 u

Een aantal bekende namen met onbekende liedjes en wederom vieren we twee verjaardagen.

 • Chris Hodge – We’re On Our Way (1972)
 • Millie Small – Sweet William (1963)
 • Humble Pie – Black Coffee (1973)
 • Harry Sacksioni – Vensters (1976)
 • The Shakers – Move Out Of My Mind (1965)
 • Ella Washington – I Don’t Care About Your Past (1971)
 • The Electric Prunes – I Had Too Much To Dream (1966)
 • Heavy Breathing – Eloise (1971)
 • Neil Sedaka – You’re Knockin’ Me Out (1959)
 • Glen Campbell – It’s Only Make Believe (1970)
 • Lorraine Ellison – Stay With Me (1966)
  Bernie Leadon-Michael Georgiades Band
  – Callin’ For Your Love (1977)
 • Touch – We Feel Fine (1969)
 • Esther Galil – Je T’aime A Mort (1971)
 • Dr. Spec’s Optical Illusion – She’s The One (1967)
 • Bonny St. Claire – Mañana Mañana (1972)

Humble Pie – Black Coffee

Humble Pie is één van de eerste supergroepen eind jaren ’60, bestaande uit zanger/gitarist Steve Marriott (bekend van Small Faces), gitarist Peter Frampton (bekend van The Herd, Spooky Tooth), bassist Greg Ridley en de dan zeventienjarige drummer Jerry Shirley. In 1973, als de band het album Eat It opneemt, is Frampton vervangen door ex-Colosseum gitarist David ‘Clem’ Clempson en aangevuld met het achtergrondkoortje The Blackberries, bestaande uit Billie Barnum, Clydie King en Venetta Fields.

Black Coffee staat op hun album Feel Good, maar in 1973 zingen ze het live in de Old Grey Whistle Test en die uitvoering overstijgt zelfs het origineel van Ike & Tina Turner van een jaar eerder. Humble Pie maakt heteen funky blues met gospel invloeden.

Glen Campbell – It’s Only Make Believe

het zal circa zes jaar geleden geweest zijn dat ik een documentaire over Glenn Campbell zag. Wat mij het meeste opviel was hoe recalcitrant hij was. Man, wat was hij dwars en bijna onmogelijk om mee te leven: de gevolgen van alzheimer. Ik had medelijden met zijn vrouw, Kimberley, die hij in 1981 tijdens een ‘blind date’ had leren kennen. Er waren tevens opnamen van zijn Farewell Tour in 2012 en het kwam niet zelden voor dat hij niet wist waar hij was of de woorden van een liedje niet wist te herinneren en het publiek of de band om hulp vroeg. Begin 2011 was bij hem de ziekte geconstateerd; een aandoening van de hersenen waarbij bepaalde hersencellen in versneld tempo verouderen of aangetast worden, kleiner worden en uiteindelijk verloren gaan. Het is niet uit te sluiten dat zijn cocaïnegebruik en alcoholverslaving bijgedragen hebben aan de ziekte.

Glenn Campbell bracht sinds 1961 platen uit, maar In het begin van zijn carrière was hij voornamelijk sessiemuzikant vanwege zijn geweldige gitaarspel. Veel minder bekend is dat hij in 1964 met musici als Pat en Lolly Vasquez (later Redbone) en David Gates (later Bread) onder de naam The Darts een album met surfmuziek opgenomen heeft (Hollywood Drag). Een verzameling van Hot Rod-liedjes en met geluiden van racende auto’s.

De definitieve doorbraak kwam in 1967 met By The Time I Get To Phoenix. Een klassieker gecomponeerd door Jimmy Webb. Gezamenlijk zouden ze nog vele hits scoren, waaronder Galveston, Honey Come Back, Light Years, Still Within the Sound of My Voice en Wichita Lineman. In Nederland scoorde Campbell pas in 1975 met Rhinestone Cowboy gevolgd door Southern Nights. Hij heeft twintig Top 40 hits in de V.S. gehad en meer dan 50 miljoen platen wereldwijd verkocht, alsmede de trotse bezitter van acht Grammies. In 1970 neemt hij een cover op van Conway Twitty’s megahit It’s Only Make Believe en wist daar in zijn moederland de Top 10 in de Billboard Hot 100 mee te halen. In mijn oren de beste uitvoering ooit.

Voor vragen of opmerkingen over Nuggets staat twitter open: #trickydickradio