192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 25 okt 22-23 u

Playlist

David Bowie – Watch That Man (1973)
The Free – Try Try Try (1969)
Gentle Giant – Three Friends (1972)
Aretha Franklin – Ain’t No Way (1968)
Jobriath – I’maman (1974)
The Open Mind – Magic Potion (1969)
Captain Beyond – Dancing Madly Backwards (1972)
Van Morrison – The Way Young Lovers Do (1968)
Jackson Browne – Before The Deluge (1974)
Jean Ferrat – C’est Beau, La Vie (1964)
Three Dog Night – Never Been To Spain (1971)
Eddie Cochran – Twenty Flight Rock (1957)
Iggy & The Stooges – Cock In My Pocket (1976)
Bojoura – Looking For The Land (pt. 2) (1968)
Mike & Bill – Somebody’s Gotta Go (Sho Ain’t Me) (1975)

Vrijdagavond 25 oktober (22-23u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Jobriath – I’maman

Amerikaan Bruce Wayne Campbell wist in zijn pubertijd al dat hij van de herenliefde was, maar eind jaren vijftig – begin jaren zestig werd deze ‘afwijking’ zelden geaccepteerd. Zelfs zijn eigen moeder ontkende zijn homoseksualiteit. Bruce was getalenteerd en gek op muziek, en na desertie uit het leger kreeg hij onder een schuilnaam (Jobriath) een rol in de musical Hair, waarin hij een homoseksuele tiener moest spelen. Alom gewaardeerd, maar hij maakte zich onmogelijk en werd eruit gegooid. Hij werd ontdekt door de manager van Carly Simon, die hem zo uit de prostitutie redde. Jobriath werd groots gebracht, en zou volgens ingewijden het korte rijtje van Elvis en The Beatles aanvullen. Hij bracht in korte tijd twee albums uit (met hulp van onder andere Peter Frampton en John Paul Jones), die echter weinig succes kenden. Tijdens de opname van zijn derde album werd hij door zijn platenmaatschappij op straat gezet. Niet lang daarna stopte hij met de muziek en nam afstand van zijn imago.

Mike & Bill – Somebody’s Gotta Go (Sho Ain’t Me)

het intro lijkt een combinatie van Isaac Hayes‘ Shaft en de Temptations’ Papa Was a Rolling Stone en de conga (of bongo) is een voorbeeld voor Vicki Sue Robinsons’ Turn the Beat Around. De plaat heeft een discobeat en toch is het vette soul. De opname lijkt niet in balans, maar dat is op de andere 2 singletjes van hen ook. De zware basstem vult de falsetto prima aan en op de achtergrond dendert een orgeltje mee. Tijdens de ‘bridge’ speelt de basgitaar de stiekeme hoofdrol, terwijl de heren klagen dat de vrouw altijd weg is en een gat in haar hand heeft. Ergo, Somebody’s Gotta Go; Mike & Bill dachten dat zij zouden blijven hangen, maar deze plaat is anders dan in New York geen hit geworden.