192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 27 dec 22-23 u

Op de draaitafel met aan het einde van het uurtje twee Oudjaarsliedjes:

Playlist

Billy Nicholls – Girl From New York (1968)

Ton van der Meer – Ik Kan `t Niet Alleen (1978)

The Sunshine Company – Back On The Street Again (1967)

Ian Matthews & Sandy Denny – Thro’ My Eyes (1971)

Junior Walker & The All Stars – What Does It Take (To Win Your Love) (1968)

Roger Whittaker – New World in The Morning (1970)

Tony Crane – Even The Bravest (1966)

Johnny Nash – Falling In And Out Of Love (1971)

Steve Miller Band – Space Cowboy (1969)

Redbone – I’ve Got To Find The Right Woman (1975)

After Tea – Jointhouse Blues (1969)

Prelude – After The Goldrush (1974)

Traffic – Dear Mr. Fantasy (1967)

Jo Jo Gunne – Run Run Run (1972)

Harmony Grass – Move In A Little Closer Baby (1968)

Eagles – Funky New Year (1978)

Donovan – New Year’s Resovolution (1970)

Ton van der Meer – Ik Kan `t Niet Alleen

De inmiddels overleden Hagenees Ton van der Meer is een Nederlandstalige muzikale pionier. Nooit echt gewaardeerd in de popscene; de directe teksten met diepe, rauwe en dubbelzinnige woorden waren te veel voor de gevestigde Hilversumse cultuur. Hij was beroepsmatig huisschilder, die van 1966 tot 1970 in de Voorburgse band Moody Sec gespeeld had. Hij werd door George Kooymans van de Golden Earring herontdekt, toen hij zingend bij George de gevel stond te schilderen. Kooymans tipte hem bij Peter Koelewijn en prompt werden er een aantal singles en 2 elpee`s gemaakt.

Zijn vaste begeleidingsband heette Gestoordt met Bertus Bonk (bas, zang), Alex Verpoort (drums, zang) en Godi van Hoogezand. In 1978 waren er problemen met de platenmaatschappij en vlak voor hun vertrek naar de V.S. doken de Golden Earring de studio in om als begeleidingsband te fungeren van Ton van der Meer met als gevolg de keiharde rocker Ik Kan ’t Niet Alleen (en ’k Sla Erop).

Redbone – I’ve Got To Find The Right Woman

Redbone is buiten de V.S. altijd veel populairder geweest. Hun grootste hit aldaar was Come And Get Your Love (1973) dat de 5de plek wist te bereiken, maar Maggie, The Witch Queen Of New Orleans en Wovoka wisten in met name Europa aanzienlijk hogere verkoopcijfers te genereren. Fais-Do werd alleen in Nederland een (top 10) hit en We Were All Wounded At Wounded Knee werd uitsluitend in de België en Nederland een grote hit. In de V.S. werd de plaat niet op de radio gedraaid vanwege de controversiële tekst.

Redbone bestaat nog steeds, maar na 1974 was het commercieel over en sluiten voor de band die uitsluitend uit Indianen bestond. De uitgebrachte singles en elpees verkochten niet, maar in 1975 nemen ze I’ve Got To Find The Right Woman op dat een geweldige combinatie is van soul en funk. Het verdiende een beter lot dan de huidige anonimiteit.