192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 27 sept 21-22 u

Playlist

Grand Funk – Black Licorice (1973)
Jackie Wilson & LaVern Baker – Think Twice (1965)
Joan Baez – Diamonds And Rust (1975)
The Wailing Wailers – Simmer Down (1964)
Jules de Corte – Hallo Koning Onbenul (1971)
The Sonics – Psycho (1965)
Vinegar Joe – Never Met A Dog (1972)
P.J. Proby – I Can’t Make It Alone (1966)
Climax – Precious And Few (1971)
Colosseum – Walking In The Park (1969)
Stoney & Meat Loaf – What You See Is What You Get (1971)
4PK – Down And Out (1966)
Screamin’ Jay Hawkins – Constipation Blues (1970)
Little Richard – Hurry Sundown (1967)
Les Dudek – Old Judge Jones (1977)

Vrijdagavond 27 september (21-22u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Grand Funk – Black Licorice

Grand Funk was de eerste band die in stadions en arena’s optrad. Hun concerten verkochten sneller dan die van The Beatles, terwijl ze op dat moment maar twee Top 30 hits hadden. Toch zouden ze over de jaren 1969-1972 weinig overhouden; hun manager verdeelde de inkomsten op een enig sinds vreemde manier. Terwijl hij 250% meer uit de winsten van de platenverkoop ontving dan de bandleden zelf, een bijzonder royaal salaris ontving plus een deel van de royalties, bleek dat hij ook nog 21% van de aandelen in het bedrijf had dat de band promote. Na het kostbare afscheid namen ze de touwtjes in handen en lieten ze Todd Rundgren hun album produceren; We’re An American Band is van voor tot achter een rock & roll-hoogstandje. Met stampende rock en slepende ballads, maar Black Licorice is het absolute top-nummer. Alleen al dat bas-loopje aan het begin en de heerlijke orgelsolo.

The Wailing Wailers – Simmer Down

Neville Livingston, Nesta Robert Marley en Peter McIntosh wilden een harmony-groep worden, maar dankzij de hulp en begeleiding van ene Joe Higgs leerden ze hun stemmen op elkaar af te stemmen. Veel belangrijker was het feit dat Higgs Nesta de gitaar leerde te bespelen met als gevolg dat Simmer Down in 1964 een nummer 1-hit werd en tevens de start van zijn carrière als componist. Simmer Down was de allereerste (ska)single van het trio met de assistentie van The Skatalites en verkocht circa 70.000 exemplaren. Het lied was een dringend verzoek aan het adres van de zogenaamde Rude Boys; een ghetto-bende die de straten van Kingston met geweld en misdaad onveilig maakte. Een boodschap in een lied meegeven was in die tijd iets nieuws, en het feit dat Bunny, Bob en Peter zelf ook in Trenchtown woonden maakte indruk.