192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 30 aug 21-22 u

Playlist

Be Bop Deluxe – Maid In Heaven (1975)
MC5 – Kick Out The Jams (1969)
Freedom’s Children – Sea Horse (1971)
Dallas Frazier – Just A Little Bit Of You (1966)
Hall & Oates – Wait For Me (1979)
Eclection – In Her Mind (1968)
Fleetwood Mac – Come A Little Bit Closer (1974)
Johnny & Cellar Rockers – Melody In ‘F’ Rock (1961)
The Flaming Groovies – Slow Death (1972)
The Mynah Birds – It’s My Time (1966)
The Cats – Country Woman (1971)
The Aerovons – World of You (1969)
Minnie Ripperton – Les Fleurs (1970)
The Association – Birthday Morning (1968)
Funkadelic – Super Stupid (1971)
Blonde On Blonde – Ride With Captain Max (1969)

Vrijdagavond 30 augustus (21-22u) vervolgt Tricky Dicky ‘Nuggets’; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Fleetwood Mac – Come A Little Bit Closer

De band had de blues verlaten en speelde West-Coast popmuziek in het begin van de jaren zeventig onder aanvoering van zanger/gitarist Bob Welch en zangeres Christine McVie. Het laatste album uit deze periode is Heroes Are Hard To Find; een gevarieerde plaat met een vleugje experimenteel (en niet zo gladjes tot soms zelfs mierzoet als de opvolger met Buckingham en Nicks). Kant A van de elpee is zelfs fantastisch. De afsluiter van deze vinylzijde is het door Christine McVie gecomponeerde Come A Little Bit Closer. Terugblikkend lijkt zij over de eerste scheurtjes in het huwelijk tussen haar en John McVie te zingen. Twee jaar later zouden ze definitief scheiden.

The Aerovons – World Of You

De band werd anno 1969 uitgenodigd voor een auditie bij Capitol Records. Een deal leek onvermijdelijk totdat de band werd uitgenodigd door niemand minder dan The Beatles om in Engeland een plaat op te komen nemen, maar één van de gitaristen besloot niet mee te gaan. Eenmaal in Engeland werd werkelijk alles uit de kast getrokken om het project te laten slagen. De Abbey Road studio werd afgehuurd en de beste technici werden ingezet. Na het opnemen van Resurrection (een meesterwerk) keerde de groep terug naar St. Louis alwaar weer één van de bandleden vertrok. Dit was een te grote aderlating en de band werd opgeheven. De plaat werd niet uitgebracht en bleef tientallen jaren op de plank liggen.