192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 31 januari 22-23 u

De goudklompjes

Epitome Of Sound – You Don’t Love Me (1968)
Big Mama Thornton – Hound Dog (1952)
Cupids Inspiration – Yesterday Has Gone (1968)
America – All My Life (1979)
Mel Carter – Hold Me, Thrill Me (1965)
Parliament – Flash Light (1977)
The Duprees – She Waits For Him (1965)
Circus – Stop Wait & Listen (1969)
Gloria Jones – Tainted Love (1964)
T. Rex – Mad Donna (1973)
Dave Mason – We Just Disagree (1977)
Lafayettes – Nobody But You (1962)
The Loading Zone – Think (1970)
James Brown – Night Train (1961)
Loving Awareness Band – Love You To Know (1976)
Harper’s Bizarre – Small Talk (1968)
Earth & Fire – Storm And Thunder (1971)

Gloria Jones – Tainted Love

Tainted Love was oorspronkelijk de B-zijde van een geflopte single (My Bad Boy’s Comin’ Home). Het kreeg op een heel curieuze manier een tweede kans in Engeland. Een zeeman bietste sigaretten in ruil voor de single. De ontvanger van de plaat was op weg naar een club en toen Tainted Love gedraaid werd gingen de gasten uit hun dak, mede door de seksuele implicatie. Soft Cell had er in de jaren tachtig een wereldwijde hit mee.

In 1969 ontmoette Gloria Jones Marc Bolan (T. Rex) tijdens haar optreden in de musical Hair en drie jaar later zouden ze een relatie krijgen. Ze werd achtergrondzangeres bij zijn band en maakte een tweede solo-album. In 1975 kregen ze een zoon, maar het geluk mocht niet lang duren: in september 1977 reden Bolan en zij tegen een boom. Jones was de chauffeuse en had een gebroken kaak, maar Bolan overleed ter plekke.

 Loving Awareness Band – Love You To Know

Ergens eind 1974 ontving ik mijn wekelijkse Muziek Express met een artikel over de nieuwe Beatles. Waanzin was toen mijn eerste gedachte, maar de heren van Loving Awareness wisten het zeker; zij waren de opvolgers, mede door hun filosofie van liefde en begrip. Er kwam één elpee uit, die geen geweldig succes was (ondanks de promotionele steun van Radio Caroline en hun eigenaar, Ronan O’Rahilly). De muziek had iets mystieks oosters en de zanger had het timbre van George Harrison en met een vleugje John Lennon. De LP was zeker niet onaardig, maar het miste consistentie, en de single Love You To Know kon geen harten stelen. De nieuwe Beatles gingen als een nachtkaars uit. Sommige bandleden gingen later verder als Ian Dury’s Blockheads.

Tricky Dicky