192 Radio player
192 Radio player

Nuggets: zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie – vrijdag 9 aug 21-22 u

Playlist

Chubby Checker – My Baby Baby Balla Balla (1965)
Titanic – Rain 2000 (1972)
Golliwogs – You Got Nothin’ On Me (1965)
Archie Shepp – Attica Blues (1972)

Terry Reid – Better By Far (1968)
Procol Harum – Fires (Which Burnt Brightly) (1973)
The Shangri-Las – Past, Present And Future (1966)
Majority One – Because I Love (1971)
Gun – Race With The Devil (1968)
Sharon Tandy & Tony Head – Two Can Make It Together (1971)
Bobby Rydell – Wild One (1960)
The Four Tops – A Simple Game (1971)
Cocktail Trio – Batje Vier (1961)
Peter – Peace (1970)
The Misunderstood – Children Of The Sun (1969)
Hot – Angel In Your Arms (1977)
Lighthouse – One Fine Morning (1971)

Met ingang van vrijdagavond 9 augustus (21-22u) ) start Tricky DickyNuggets‘; de zoektocht naar onbekende goudklompjes uit de pophistorie.

Peter – Peace

Peace is gecomponeerd door Peter Gosling en met enige regelmaat staat hij – abusievelijk – te boek als de zanger. Het lied is oorspronkelijk opgenomen op een zogenaamde KPM bibliotheekplaat, die voor achtergrondmuziek op radio en televisie gebruikt worden. Peter Gosling is ooit een BBC-omroeper geweest. Peace wordt echter gezongen door Peter Hallett, die pas 18 jaar jong was toen hij het lied opnam. Het lied werd in 1970 door Noordzee gebruikt voor ondersteuning van acties voor charitatieve doelen als Unicef en Oxfam, maar ook ter promotie van de internationale campagne voor kinderrechten.

The Misunderstood – Children Of The Sun

De Amerikaanse band had in potentie dezelfde klasse en hetzelfde succes kunnen hebben als Jimi Hendrix en Pink Floyd. Ze werden in 1965 door John Peel ontdekt die omvergeblazen werd door hun experimentele feedback van de gitaren. In 1968 werd dit gemeengoed, maar toen was het exceptioneel. Op zijn advies vertrok de rockband naar Londen, maar vlak voor de overtocht kreeg één van de leden (Brown) een oproep om zich bij Uncle Sam te melden. Hij wist zich onder de dienstplicht uit te wurmen, maar toen werd een ander bandlid voor de marine opgeroepen.
Uiteindelijk mochten ze bij Fontana Records zes liedjes opnemen, die zo goed in de smaak vielen dat ze voor journalisten mochten optreden. Binnen een week hadden ze optredens met oplettende gasten als Pink Floyd en The Move. Muzikaal ging het crescendo, maar sociaal ging het bergafwaarts. Besloten werd dat Brown kort terug moest naar de V.S. om zijn dienstplichtproblemen op te lossen en de overige bandleden zouden naar het Europese vasteland gaan om daar weer Britse werkvisa aan te vragen. Het liep allemaal anders. Brown kon niet omgaan met zijn kortstondige legerleven en een agressieve sergeant. Hij vertrok zonder toestemming en werd door de politie en later – toen hij naar Engeland vluchtte – door de F.B.I. achterna gezeten. Hij wist uit de handen van de autoriteiten te blijven door naar India te verkassen. De anderen werden bij terugkomst in Engeland gearresteerd en uitgezet. Dit was het definitieve einde van de band, die slechts zes liedjes heeft kunnen opnemen.