192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

PLAYBACK 6 juni 1963: Beach Boys Special – zo 13 juni 20-22 u + vrij 18 juni 23-01 u

Playback 13 juni 2021: Beach Boys Special

Uitzending op de stream van 192 Radio, zondag 13 juni 2021 20.00 – 22.00 uur + vrijdag 18 juni 2021, 23.00 – 01.00
Presentatie: Dirk van Dijk en Frans de Graaff

Het Playbackteam presenteert een BEACH BOYS SPECIAL vol met de juiste (single-)versies, stereo-uitvoeringen, rariteiten en specialiteiten en natuurlijk heel veel hits!!!

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Terugluisteren 6 juni, 1e uur:

Tijdens de opname van Top of Flop in het Almelose Groenendal, begin 1964, werd o.a. de nieuwste single van The Beatles gedraaid, I Want to Hold Your Hand. De jury oordeelde unaniem negatief. Niet alleen de twee ‘oudere’ juryleden, Henk van Ulsen en streekgenoor Henk Elsink vonden het een flop, ook de twee tieners, waaronder Hans Brugman jr., later een toonaangevend springruiter, vonden het maar een bak herrie. Tijdens de laatste uitzending van Top of Flop op 11 augustus 1965 was het tij wel gekeerd: Satisfaction van The Rolling Stones werd unaniem als Top beoordeeld.

Herman Stok bleef altijd neutraal, hij liet zijn voorkeur nooit duidelijk blijken.

Terugluisteren 6 juni, 2e uur:

The Shadows hadden kennelijk een beetje genoeg van hun puur instrumentale rol ter ondersteuning van Cliff Richard. Ze hadden veel meer in huis, ze konden prima liedjes schrijven en zongen ook nog eens competent. De achterkant van Atlantis is er zo’n voorbeeld van en wordt daarom door ons als eerste gedraaid. Overigens, The Day I Met Marie werd door Hank Marvin geschreven en met zijn zang opgenomen vóórdat Cliff er een hit van maakte. Dan hoor je toch wel dat Cliff de betere zanger is.
Maar Marvin was/is zonder twijfel de betere gitarist…