192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zo 26 apr 20-22 u + vrij 1 mei 23-01 u

Playback 26 april 1970

Presentatie: Dirk van Dijk en Frans de Graaff

1e uur

Grappig: nu Brian Wilson zich nauwelijks meer bemoeit met The Beach Boys komen de andere leden van de groep meer naar voren. Zelfs degene van wie je dat het minst zou verwachten: Al Jardine. Hij was niet tevreden over de wat slappe versie van Cottonfields op de LP 20/20, dus heeft hij het arrangement aangepast tot een stevig country-nummer, compleet met de pedal steel guitar van Orville Rhodes. En natuurlijk hijzelf weer als lead zanger. Wordt het een hit? Nou, niet in de VS, maar wel in veel andere landen die ertoe doen, zoals Engeland, Australie, Scandinavië en … Nederland. En Randy Newman staat ook weer eens op het programma, zij het als songschrijver. The Three Dog Night gaan heel wat geld  opbrengen voor meneer Newman.

Playlist 1e uur:

 1. Cotton Fields – The Beach Boys (single versie)
 2. Red red wine – Vic Dana
 3. Westbound #9 – Flaming Ember
 4. Poems prayers promises – John Denver
 5. You got me running – Gene Cotton
 6. The love you save – The Jackson Five
 7. Long and winding road – The Beatles
 8. I think I love you again – Brenda Lee
 9. Mama told me – Three Dog Night
 10. Baby hold on – The Grass Roots
 11. Turn back the hands of time – Tyrone Davis-> US Top 10
 12. Spirit in the sky – Norman Greenbaum (1)
 13. Are you ready – Pacific Gas and Electric
 14. One pair of hands – Glen Campbell

2e uur

Hey, denk je bij het eerste nummer, zijn dat niet… de Beach Boys? Nou, ja en nee. Luister maar naar de juiste rolbezetting, zoals door Dirk uitgelegd in het programma. Meteen gevolgd door één van de beste composities van Dave Davies. Gelukkig gunde Ray zijn broer af en toe een plekje op de Kinks-LP’s, anders hadden we dit misschien nooit gehoord. En er is dit uur nog veel meer fraaie muziek: een juweeltje van ex-Monkee Mike Nesmith, de strakke vocalen Honeybus op How Long, en de sterk onderschatte singer/songwriter Clifford T. Ward. En de groep Celebration krijgt met hun Almost Summer toch hun zin: na en klein uurtje is het echt zomer!

Playlist 2e uur:

 1. Almost summer – Celebration
 2. Strangers – The Kinks
 3. Zeig mir den Platz an der Sonne – Udo Jürgens
 4. Poetas Andaluces  = Aguaviva
 5. Joanne – Michael Nesmith
 6. Beggar Boy – Peter Denyer-> NL top 10
 7. El condor pasa – Simon and Garfunkel (1)
 8. How long – Honeybus
 9. Lost again – Clifford T Ward
 10. Help it along – Cliff Richard
 11. Brontosaurus – The Move
 12. Don’t  let him touch you – Angelettes
 13. A thing called love – Johnny Cash ? Engelse top 10
 14. Here comes summer  – The Dave Clark Five

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 19 april 2020 – UUR 1

Hum a song: ja, dat kun je het beste doen in deze opgesloten tijden; als sommige sterren het doen vanuit hun woonkamer/keuken brengt het nog miljoenen op ook. Can you feel it: ja, ‘it’ wel, maar ‘him’ of ‘her’ niet momenteel. Go back, zeggen boa’s en ander ordebewakers, bijv. tegen Duitsers die ons land in willen. Red red wine, ja, als de witte op is (Last of the wine) móet je wel aan de rooie, tot je over de rooie bent… Let it be, ja, berust er nou maar in, er zit niets anders op.

Playback – uitzending 19 april 2020 – UUR 2

Bye bye love, zwaai maar met je handje, naar oma in het verpleeghuis.  Comedy is over now, ja, de lol is er echt wel van af nu.  Maybe we can get it together, o, je bedoelt de collectieve immuniteit? Bestaat die eigenlijk wel? (The Seeker: Laten we eens kijken (Vamos a ver) Of moeten we daarvoor eerst het hoekje om? (Goin’ up around the bend) Nee, van de liefde zullen we het toch moeten hebben, but for love. Dat is All that keeps you going. En wie weet zijn we over een paar weken klaar om weer een enigszins normaal sociaal leven aan te kunnen. Get ready!