192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zo 29 mrt 20-22 u + vrij 3 apr 23-01 u

Playback 29 maart 1970

Presentatie: Dirk van Dijk en Kees Brinkerink

1e uur

In deze barre en geisoleerde tijden moeten we het hebben van wederzijdse bemoediging, zo schijnt het wel. Is het daarom dat ik bijna elke dag wel een boodschap van een bekende in mijn mailbox vind over poezie-uitwisselingen die gestart zijn, en die als een soort kettingbrief alom troost moeten brengen. Nou heb ik slechte herinneringen aan kettingbrieven, nadat ik door mijn beste vriend was overgehaald er wat geld in te investeren met vooruitzichten van grote sommen gelds die binnen zouden stromen. Nooit een cent van gezien, natuurlijk. Nee, wij houden het op de ondersteuning door de muziek. En dan bent u bij ons natuurlijk aan het goede adres. Gary Lewis is vrijwel altijd goed voor ongecompliceerde vrolijkheid en dat geldt ook zeker voor the Cowsills, om van Ray Stevens maar te zwijgen.

Playlist 1e uur:

 1. Let it be – The Beatles
 2. Something is wrong – Gary Lewis and the Playboys (135)
 3. Jimmy Newman – Tom Paxton (141)
 4. But you know I love you – Evie Sands (131)
 5. Two by two – The Cowsills
 6. What is truth – Johnny Cash (95)
 7. Hey lawdy mama – Steppenwolf (91)
 8. Miss America – Mark Lindsay (84)
 9. Chains of love – Ronnie Dove (142)
 10. Everything is beautiful – Ray Stevens (83)
 11. Gotta hold on to this feeling –Jr.Walker and All Stars(14)->Amerikaanse top 10
 12. Tippicaw Calley – Lenny Damon (137)
 13. You know ho wit is with a woman – Jefferson (101)
 14. Easy come easy go – Bobby Sherman (10)

2e uur

Als je de stem van Ralph mcTell niet meer kunt horen is hier de kans om Streets of London in een heel andere versie te beluisteren. Ook heel interessant: de eerste solo-single van Maurice Gibb. We weten dat de familie uit elkaar is, en nu kunnen we horen hoe de stem van Maurice klinkt zonder die andere broertjes erbij. Nou, dat valt niet tegen, en in de refreinen hoor je meteen hoe bepalend ook zijn stemgeluid was voor het totale Bee Gees geluid. Iets minder ego dan Barry en Robin, maar niet minder belangrijk. En Elton John breekt eindelijk door! Daarna nog aandacht voor één van de beste vocale groepen uit Engeland, The Montanas (foto). Veel plaatjes gemaakt, nauwelijks succes. Onrecht!

Playlist 2e uur:

 1. Streets of London – The Johnstons
 2. Who are my friends – The Easybeats
 3. Railroad – Maurice Gibb
 4. El condor pasa – Simon and Garfunkel (8)
 5. Prikkebeen – Bob Vrieling (35)
 6. Groupie girl – Tony Joe White (21) ? NL top 10
 7. Peace – Peter
 8. World in changes – Dave Mason
 9. Everybody go home – Clodagh Rogers (50)
 10. The seeker – The Who (48)
 11. Border song – Elton John ? Engelse top 10
 12. Let’s get a little sentimental – The Montanas
 13. Clock up on the wall – Joe South
 14. I’ve got you on my mind – White Plains
 15. Who do you love – Juicy Lucy

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 22 maart 2020 – UUR 1

Het verhaal gaat dat Frank Sinatra erg op zijn neus keek toen zijn LP Watertown geen succes werd. Had hij voor niks al die dure componisten en producers ingehuurd! Frank had wel zijn huiswerk moeten doen, want Bob Gaudio en Jake Holmes, die alle nummers schreven en produceerden, hadden net hetzelfde gedaan voor de LP Genuine Imitation Life Gazette van The Four Seasons, en die was commercieel niet bepaald een succes gebleken…

We weten dat Vehicle van The Ides of March een flinke hit gaat worden, maar in de studio kijken we elkaar aan: we vinden er eigenlijk niet veel aan…Dan hebben we liever zo’n ouderwets R ‘n B geluid als dat van Percy Mayfield.

Playback – uitzending 22 maart 2020 – UUR 2

Ondanks alle interne strubbelingen slagen de Bee Gees er nog steeds in om hits te scoren. I O I O is bepaald niet hun beste compositie, maar hij doet het goed. En de opvolger, een veel sterker nummer, gaat het nog beter doen, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Ook The Who kampen met een mindere periode, Pete Townshend zelf vond The Seeker niet best. Rob Hoeke moet zelfs een opname uit de archieven halen om nog een beetje indruk te maken. Dat lukt overigens wel, vreemd genoeg: een vrij traditionele opname uit 1965 die in 1970 in de Top 10 komt!! Vreemde tijden. Gelukkig hebben we Dave Dee nog, en natuurlijk Honeybus, om de kwaliteit op peil te houden.