192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zo 3 mei 20-22 u + vrij 8 mei 23-01 u

Playback 2 mei 1970

Presentatie: Dirk van Dijk

1e uur

Met Simon en Garfunkel ging het helemaal niet goed. Het opnemen van hun laatste album was al een probleem, Garfunkel was er vaak niet, vanwege film-verplichtingen, en over de juiste keus van de albumnummers konden ze het al helemaal niet eens worden. Vooral het 12e en laatste nummer. Garfunkel wilde iets zoets zoals Feuilles-O, oorspronkelijk uit Haiti afkomstig. Simon had een stevig links nummer geschreven, Cuba Sí, Nixon Nó, maar dat vond Garfunkel veel te politiek. Dus: er kwam doodgewoon geen 12e nummer! Wel in ons programma, natuurlijk…
Ook met Paul Revere en zijn Raiders wil het niet meer lukken. Het oude Burgeroorlog-imago wordt afgeworpen, men heet nu gewoon The Raiders. Maar ja, als je dan een oud nummertje van een LP uit ’67 heropneemt en uitbrengt kun je geen wonderen verwachten.

Playlist 1e uur:

 1. Mississippi – John Philips  (100)
 2. The wonder of you – Elvis Presley (69)
 3. Band of gold – Freda Payne (64)
 4. Come to me – Tommy James and the Shondells (113)
 5. Baby hold on – The Grass Roots (61)
 6. Spill the wine – Eric Burdon and War (124)
 7. Feuilles-O , Cuba si Nixon no – Simon and Garfunkel
 8. Sugar sugar – Wilson Pickett (73)
 9. Up around the bend – CCR  (13)
 10. So Young – Roy Orbison (129)
 11. Love or let me be lonely – The Friends of Distinction (8)->Amerikaanse top 10
 12. Ride captain ride – The Blues Image (84)
 13. Gone movin’ on – The Raiders
 14. Oh my my – The Monkees (94)
 15. Into the mystic – Johnny Rivers (71)

2e uur

Interessant figuur, Kenny Lynch. Niet alleen omdat hij één van de weinige zwarte Britse popartiesten was in begin jaren ’60, hij nam de allereerste Beatles-cover op als single, Misery in 1963 (prima versie, trouwens), hij had 7 singles in de top 40, hij was al ouder (geboren in 1938), en hij schreef diverse hits voor anderen, bijv. Sha-La-La-La-Lee  voor The Small Faces, en Cilla Black’s Love’s just a Broken Heart. Ten slotte vormde hij een tijd lang een team met Tony Hicks van The Hollies, en dat kun je horen in A Better Place.

The Buffoons hadden al My World Fell Down gedaan, en dat beviel kennelijk wel, nu komt er weer iets uit over hun wereld, mede geschreven door de mysterieuze Zzenkar (?). Niet bijster vernieuwend, maar de productie is heel aardig, mede dankzij diezelfde Zzenkar…

Playlist 2e uur:

 1. 01  Across the universe – The Beatles
 2. 02  A better place – Kenny Lynch
 3. 03  Zoveel – Elegasten
 4. 04  Reach out and touch – Diana Ross
 5. 05  Heb je last van wintertenen – Rocus de Vogel
 6. 06  Woodstock – Crosby Stills Nash and Young
 7. My World is empty – The Buffoons ? NL top 10
 8. Dedicated to you – Tom Koning
 9. It’s not that I don’t love you  anymore – Gene Pitney
 10. Stand up and be counted – The Pebbles
 11. Yellow River – Christie 28)
 12. Kitsch – Barry Ryan 44)
 13. Back home – The English World Cup Squad ? Engelse top 10
 14. Cotton Fields – The Beach Boys (46)
 15. Don’t you know – Butterscotch    (31)
 16. Rag mama rag – The Band

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 26 april 2020 – UUR 1

Grappig: nu Brian Wilson zich nauwelijks meer bemoeit met The Beach Boys komen de andere leden van de groep meer naar voren. Zelfs degene van wie je dat het minst zou verwachten: Al Jardine. Hij was niet tevreden over de wat slappe versie van Cottonfields op de LP 20/20, dus heeft hij het arrangement aangepast tot een stevig country-nummer, compleet met de pedal steel guitar van Orville Rhodes. En natuurlijk hijzelf weer als lead zanger. Wordt het een hit? Nou, niet in de VS, maar wel in veel andere landen die ertoe doen, zoals Engeland, Australie, Scandinavië en … Nederland. En Randy Newman staat ook weer eens op het programma, zij het als songschrijver. The Three Dog Night gaan heel wat geld  opbrengen voor meneer Newman.

Playback – uitzending 26 april 2020 – UUR 2

Hey, denk je bij het eerste nummer, zijn dat niet ….. de Beach Boys? Nou, ja en nee. Luister maar naar de juiste rolbezetting, zoals door Dirk uitgelegd in het programma. Meteen gevolgd door één van de beste composities van Dave Davies. Gelukkig gunde Ray zijn broer af en toe een plekje op de Kinks-LPs, anders hadden we dit misschien nooit gehoord. En er is dit uur nog veel meer fraaie muziek: een juweeltje van ex-Monkee Mike Nesmith, de strakke vocalen Honeybus op How Long, en de sterk onderschatte singer/songwriter Clifford T. Ward. En de groep Celebration krijgt met hun Almost Summer toch hun zin: na en klein uurtje is het echt zomer!