192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zo 5 apr 20-22 u + vrij 10 apr 23-01 u

Playback 29 maart 1970

Presentatie: Dirk van Dijk en z’n team 

1e uur

Verwarrend is dat toch. Heb ik net geleerd dat Bobby altijd een meneer is, terwijl Bobbie Gentry aantoonbaar vrouwelijk is, komt er vandaag ene Bobbi Martin langs. Zullen we daar een huiskamervraag van maken? Is Bobbi een hij of een zij? En is het wel of niet een aanwijzing dat de titel For the Love of Him is? (Hier past een emoji achter, maar die kan ik niet vinden..) The Friends of Distinction zijn mijn (muzikale) vrienden niet, eerlijk gezegd, maar gelukkig hebben we betrouwbare krachten aan boord als Neil Diamond en Glen Campbell. Hoewel, wie wacht er op diens cover van Oh Happy Day? Ha, Norman Greenbaum! Lekker nummer van een one-hit-wonder, zegt u? Herinnert u zich dat gekke nummer uit 1966 nog, The Eggplant that Ate Chicago? Drie maal raden wie daar verantwoordelijk voor was.

Playlist 1e uur:

 1. Cecilia – Simon and Garfunkel (71)
 2. Hang on sloopy – The Lettermen (104)
 3. For the love of him – Bobbi Martin (32)
 4. Run through the jungle – Creedence Clearwater Revival (63)
 5. Open up your heart – Roger Miller
 6. No sugar tonight – Guess Who (39)
 7. Come Saturday morning – Sandpipers (87)
 8. Love  or let me be lonely – The Friends of Distinction
 9. And the grass won’t pay no mind – Neil Diamond
 10. Puppet man – The Fifth Dimension (78)
 11. Oh happy day – Glen Campbell (69)
 12. Spirit in the sky – Norman Greenbaum (5)->Amer. top 10
 13. ABC – The Jackson Five (2)
 14. Follow me – John Denver
 15. He made a woman out of me – Bobby Gentry (99)

2e uur

Hier hebben we weer zo’n hij/zij geval: Nicola Di Bari zal toch wel een mevrouw zijn, of niet? En over one-hit-wonders gesproken, dat wat sullige maar toch wel commerciële Girl I’ve Got News for you was er wel eentje, maar dan ook meteen in flinke delen van Europa.

Dan zijn er ook nog van die liedjes die je ofwel haat uit de grond van je hart, ofwel lekker aanstekelijk exotisch vindt. Ik bedoel natuurlijk El Condor Pasa. Bij het draaien van Simon & Garfunkel’s Bridge over Troubled Water sla ik dit altijd over. Alleen al omdat het een nummer uit 1913 schijnt te zijn. En wie heeft het nou eigenlijk geschreven? Op alle plaatjes staan andere namen als componisten…

We vinden troost in het vertrouwde geluid van The Turtles. Dat ze nog lang mogen bestaan!

Frans de Graaff

Playlist 2e uur:

 1.  Joy of living – Cliff and Hank
 2. La prima cosa bella – Nicola Di Bari
 3. Girl I’ve got news for you – Mardi Gras
 4. Let it all hang out – Jonathan King (39)
 5. Witches promise – Jethro Tull (40)
 6. Sympathy – Family Dogg (27)
 7. El condor pasa – Los Incas ? NL top 10
 8. I O I O – The Bee Gees (25)
 9. Big yellow taxi – Joni Mitchell
 10. Is it any wonder – The Turtles
 11. I don’t believe in if anymore – Roger Whittaker (45)
 12. Do the funky chicken – Rufus Thomas (48)
 13.  I’ve got you on my mind – White Plains  -> Engelse top 10
 14. Meet my lord –  The New Seekers
 15. Who do you love – Juicy Lucy

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 29 maart 2020 – UUR 1

In deze barre en geisoleerde tijden moeten we het hebben van wederzijdse bemoediging, zo schijnt het wel. Is het daarom dat ik bijna elke dag wel een boodschap van een bekende in mijn mailbox vind over poezie-uitwisselingen die gestart zijn, en die als een soort kettingbrief alom troost moeten brengen. Nou heb ik slechte herinneringen aan kettingbrieven, nadat ik door mijn beste vriend was overgehaald er wat geld in te investeren met vooruitzichten van grote sommen gelds die binnen zouden stromen. Nooit een cent van gezien, natuurlijk. Nee, wij houden het op de ondersteuning door de muziek. En dan bent u bij ons natuurlijk aan het goede adres. Gary Lewis is vrijwel altijd goed voor ongecompliceerde vrolijkheid en dat geldt ook zeker voor the Cowsills, om van Ray Stevens maar te zwijgen.

Playback – uitzending 29 maart 2020 – UUR 2

Als je de stem van Ralph mcTell niet meer kunt horen is hier de kans om Streets of London in een heel andere versie te beluisteren. Ook heel interessant: de eerste solo-single van Maurice Gibb. We weten dat de familie uit elkaar is, en nu kunnen we horen hoe de stem van Maurice klinkt zonder die andere broertjes erbij. Nou, dat valt niet tegen, en in de refreinen hoor je meteen hoe bepalend ook zijn stemgeluid was voor het totale Bee Gees geluid. Iets minder ego dan Barry en Robin, maar niet minder belangrijk. En Elton John breekt eindelijk door! Daarna nog aandacht voor één van de beste vocale groepen uit Engeland, The Montanas (foto). Veel plaatjes gemaakt, nauwelijks succes. Onrecht!