192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zondag 12 januari 20-22 u + vrijdag 17 januari 23-01 u

Uitzending op de stream van 192 Radio, zondag 12 januari 2019 20-22 uur + vrijdag 17 januari 2019, 23-01 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Frans de Graaff

1e uur

Herinner je je de film van Woodstock nog? Met die knotsgekke act van Sha Na Na? At the Hop was dat. Ze blijven zeer vermakelijke versies maken van oude doowopachtige nummers, nu ook weer, hoewel ze er nooit grote hits mee scoren. Bobbie Gentry was in haar succesvolle duet met Glen Campbell misschien wat minder goed te herkennen, maar met Fancy weet je bij de eerste tonen weer om wie het gaat, en: ze scoort er bijna zo goed mee als samen met meneer Campbell. De Rotary Connection stellen in de popgeschiedenis heel weinig voor, hun singles waren meestal covers en een hit zat er niet in. Maar nu, met de jonggestorven Minnie Riperton aan boord, hebben ze een heel aardig singletje geproduceerd dat wij graag al zeker voor de derde keer draaien.

 1.   Jam up jelly tight – Tommy Roe (5)->Jingle Am. top 100
 2.   Remember then – Sha Na Na  (114)
 3.   Blowing away – The Fifth  Dimension (51)
 4.   I believe – The Rascals (49) ? Sfeerbeeld
 5.   One tin soldier – The Original Caste (83)
 6.   I’ll never fall in love again – Dionne Warwick
 7.   Proud woman – Johnny Adams
 8.   Fancy – Bobbie Gentry (39) ? Nieuws
 9.  Cold Turkey – The Plastic Ono Band (43)
 10.  Want you to know – The Rotary Connection (94)
 11.  Don’t cry Daddy – Elvis Presley
 12.  Save the country – Thelma Houston -> Am. top 10
 13.  God only knows – The Vogues
 14.  Traces-Memories – The Lettermen (60)
 15.  Listen to the people – Zager and Evans (126)

2e uur

De eerste (en beste) versie van Both Sides Now doet het opeens goed in Engeland, terwijl deze single al eind 1968 was uitgebracht. Dat zijn dezelfde mysterieuze krachten in de muziek die ervoor zorgen dat Take Five van het Dave Brubeck Quartett na zo’n tien jaar opeens weer heftig in de belangstelling staat. En natuurlijk draaien we weer iets van onze troetelgroep Fourmyula. Ze hebben in Nieuw Zeeland 14 singles uitgebracht waarvan er 10 in de Top 20 kwamen. En al die tijd hebben wij daar nooit iets van gehoord. Gelukkig maar, dat we dat nu kunnen herstellen.

 1.    Another 45 miles – The Golden Earring
 2.    Wight is wight – Michel Delpech
 3.    The light is dark enough – Judith Durham->Jingle NL top 40
 4.    Take five – Dave Brubeck (15)
 5.    Thanks – J Vincent Edwards ? NL top 10
 6.    Tiny Goddess – Tim Andrews
 7.   The world is turning on – Bobby Bridger
 8.   London Bridge – Bread ? Jingle Engelse top 50
 9.   Both sides now – Judy Collins (44)
 10.  Durham Town – Roger Whittaker (12) –> Engelse top 10
 11.  By the light of a magical moon – T Rex
 12.  Nature – Fourmyula
 13.  By tomorrow – Sandie Shaw
 14.  Melanie cries alone – Consortium

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 5 januari 2019 – UUR 1

Die Tony Orlando is een veelzijdig iemand.Probeerde allerlei stijlen, begon als doo-wopper, werd ingelijfd in de liedjesschrijfclub van het Brill Building, nam zelf ook het een en ander op (bijvoorbeeld Halfway to Paradise, toen hij 16 was!), werkte met uiteenlopende artiesten als The Grateful Dead en James Taylor, en nam in allerlei gedaantes tussendoor weer van alles op. Momenteel heet hij ‘Wind’en maakt hij een paar aardige singles. Een andere duizendpoot is Ron Dante, die van alles zingt wat los en vast zit, zoals alle stemmetjes op Jingle Jangle, (behalve die hele lage,  die doet Jeff Barry) en daarnaast ook nog eens negen albums van Barry Manilow co-produceert.

Playback – uitzending 5 januari 2019 – UUR 2

Zelf verkies ik deze versie van Today I Killed a Man boven die van Roger Cook, de schrijver van dit nummer. Ook boven die van White Plains, terwijl die groep toch mijn sympathie heeft. Maar er gaat niets boven de bombast van Proby, gekoppeld aan de onvervalste Johnny Cash-imitatie. Niemand kan er zo mooi ‘Oh mama, oh mama’ roepen als P.J.

Ja, en wat moeten we nou met Jonathan King? Mogen we z’n liedjes niet meer draaien omdat we hem een viezerik vinden? Als we die veroordeling buiten beschouwing laten (hij is al jaren uit het gevang) dan heeft hij toch veel bijgedragen aan de veelzijdigheid van de popmuziek. Jammer dat hij dit nummer dan zo klakkeloos imiteert van The Hombres uit 1967…