192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

PLAYBACK – zondag 14 juni 1970 20-22 u + vrijdag 19 juni 23-01 u

Playback 14 juni 1970

Presentatie: Dirk van Dijk

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 7 juni 2020 – UUR 1

Ik heb het vast wel eens eerder gezegd: ik had vroeger helemaal niets met The Carpenters. Ik wist niet eens dat het helemaal geen groep was, maar een duo. Veel van hun repertoire vind ik nog steeds niet bijzonder, maar ik kan nu wel meer genieten van de zang, de arrangementen en zelfs de eigen composities van broer Richard. En als je met een Beatles-cover als tweede single halverwege de Top 100 komt, dan moet je wel iets in je mars hebben. Grappig dat ze de eerste jaren van hun succes vooral covers opnamen en pas later eigen werk. Deze bijvoorbeeld is een ouwetje uit 1963 van Richard Chamberlain, en geschreven door Bacharach/David, zoals je meteen kunt horen. Nu nog bubbling under maar dat duurt niet lang meer.
Ook opmerkelijk is dat Tommy Roe kennelijk ook kan scoren met middle-of-the-road werk als dit, terwijl we toch ander werk van hem gewend zijn.

Playback – uitzending 7 juni 2020 – UUR 2

Tja, en het tweede uur, wat kunnen we daarover melden? Bijvoorbeeld dat David McWilliams op het Europese continent veel populairder was dan in Engeland. Of was dat omdat hij Noord-Iers was?
In die jaren kocht ik een Grundig bandrecorder die stereo kon opnemen, en ÈÈn van de eerste pogingen was het nummer van Dozy Beaky enz. Goed nummer, trouwens.
Veel bekend werk dit uur, denk aan Yellow River en In The Summertime, allebei liedjes die ons voorbereidden op een heerlijke zomer. Maar ja, dat hadden de Dave Clark Five ook al gedaan.