192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zondag 19 januari 20-22 u + vrijdag 24 januari 23-01 u

Uitzending op de stream van 192 Radio, zondag 19 januari 2019 20-22 uur + vrijdag 24 januari 2019, 23-01 u.

Presentatie: Dirk van Dijk en Willem Kistemaker

1e uur

Vorig jaar hebben Simon and Garfunkel hun album Bridge over Troubled Water opgenomen, waarschijnlijk in de wetenschap dat het hun laatste zou zijn. Een droef vooruitzicht, en dat terwijl commercieel gezien 1970 één van hun succesvolste jaren zou zijn. Gelukkig hebben ze tijdens de opnamesessies nog wel meer opnames gemaakt dan wat uiteindelijk op de LP terechtkwam. Als ze bv. dit Feullies-O op de plaats van El Condor Pasa hadden gezet was het wat mij betreft een nog mooiere plaat geworden. Maar ja, we mogen blij zijn dat het nummer er is, nietwaar? Verder vrij veel obscuur werk vandaag, maar dan wel van gerenommeerde mensen zoals Boyce en Hart (met een Monkee erbij?) en Ellie Greenwich.

 1. Shilo – Neil Diamond (112)
 2. To be young, gifted and black – Nina Simone (90)
 3. Why should I cry – Gentrys (72)
 4. Honey come back – Glen Campbell (80)
 5. Travelin’ band – Creedence Clearwater Revival (45)
 6. New World coming – Mama Cass (70)
 7. Feuilles-O – Simon and Garfunkel
 8. What good is I love you – Ellie Greenwich
 9. If I never knew your name – Vic Dana (66)
 10. Superstar – Murray Head (89) ? Amerikaanse top 10
 11. I want you back – Jackson Five (1)
 12. Rhymes and reasons – John Denver
 13. In the morning – Boyce and Hart
 14. Back to dreaming again – Pat Shannon
 15. Come Saturday morning – Sandpipers
 16. Raindrops keep falling on my head – B.J.Thomas

2e uur

Een belangrijk lid van The Alan Parsons Project was Eric Woolfson, die  al jaren daarvoor actief was als songschrijver; al in 1966 nam Marianne Faithfull een nummer van hem op. Datzelfde doet nu Graham Bonney, die weliswaar af en toe in Engeland een nieuwe single uitbrengt, maar die intussen veel populairder is in Duitsland. Cilla Black is wat mij betreft op haar best met gevoelige liedjes zoals dit If I thought enz., een prachtig arrangement van Mike Vickers, opgenomen onder de bezielende leiding van George Martin. Om één of andere reden is in de VS de titel anders, maar waarom?

 1. Teresa – Joe Dolan (top 10 Dld)
 2. Sing out – Settlers
 3. Carnaby Street – Peggy March
 4. Stoomlied – Ed en Willem Bever
 5. Jingo lo ba – Santana (10)
 6. Rain – Jose Feliciano (tip) ? NL top 10
 7. Champs Elysées – Joe Dassin
 8. Sign on the dotted line – Graham Bonney
 9. Love grows – Edison Lighthouse (12)
 10. Witches promise – Jethro Tull (30)
 11. If I thought…… – Cilla Black (21)
 12. Just a little misunderstanding – Contours (42)-> Engelse top 10
 13. Seventh son – Georgie Fame (27)
 14. Good Golly miss Molly – Everly Brothers
 15. Without love – Tom Jones (17)

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 12 januari 2020 – UUR 1

Herinner je je de film van Woodstock nog? Met die knotsgekke act van Sha Na Na? At the Hop was dat. Ze blijven zeer vermakelijke versies maken van oude doowopachtige nummers, nu ook weer, hoewel ze er nooit grote hits mee scoren. Bobbie Gentry was in haar succesvolle duet met Glen Campbell misschien wat minder goed te herkennen, maar met Fancy weet je bij de eerste tonen weer om wie het gaat, en: ze scoort er bijna zo goed mee als samen met meneer Campbell. De Rotary Connection stellen in de popgeschiedenis heel weinig voor, hun singles waren meestal covers en een hit zat er niet in. Maar nu, met de jonggestorven Minnie Riperton aan boord, hebben ze een heel aardig singletje geproduceerd dat wij graag al zeker voor de derde keer draaien.

Playback – uitzending 12 januari 2020 – UUR 2

De eerste (en beste) versie van Both Sides Now doet het opeens goed in Engeland, terwijl deze single al eind 1968 was uitgebracht. Dat zijn dezelfde mysterieuze krachten in de muziek die ervoor zorgen dat Take Five van het Dave Brubeck Quartett na zo’n tien jaar opeens weer heftig in de belangstelling staat. En natuurlijk draaien we weer iets van onze troetelgroep Fourmyula. Ze hebben in Nieuw Zeeland 14 singles uitgebracht waarvan er 10 in de Top 20 kwamen. En al die tijd hebben wij daar nooit iets van gehoord. Gelukkig maar, dat we dat nu kunnen herstellen.