192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zondag 2 februari 20-22 u + vrijdag 7 februari 23-01 u

Presentatie: Dirk van Dijk en Willem Kistemaker

1e uur

In 1967 hadden Tammy Wynette (wie kent haar niet?) en David Houston een hele grote country-hit met My Elusive Dreams. En aangezien Bobby Vinton al jaren merkt dat hij bijna alleen nog succes heeft met covers van oude hits, heeft hij zich hier ook aan gewaagd. Evie Sands (Angel of the Morning) heeft commercieel weinig succes, maar ze is en uitstekende zangeres en je kunt bij haar altijd rekenen op een origineel en indrukwekkend arrangement, zo ook hier. Had echt een beter lot verdiend.

Bij de naam Spiral Starecase (let op de geinige spelling!) denk je al gauw aan zomerse bubblegumklanken, maar in feite gaat het om een ‘light soul’ groepje rond zanger Pat Upton. Overigens is ook dit een remake, van een Poppies-nummer uit 1967.

 1. Bridge over troubled water – Simon and Garfunkel(67)
 2. My elusive dreams – Bobby Vinton (84)
 3. Evil ways – Santana (69)
 4. Crazy Annie – Evie Sands (127)
 5. Spirit in the sky – Norman Greenbaum (130)
 6. Ticket to ride – Carpenters (103)
 7. In and out of love – Bobby Vee (117)
 8. She’s ready – Spiral Starecase (87)
 9. Walking in the rain – Jay and the Americans (16)
 10. Farewell is a lonely sound – Jimmy Ruffin
 11. Thank you – Sly and Family Stone (4) ? Amerikaanse top 10
 12. Venus – Shocking Blue (1)
 13. Beside you – New York Rock ’n Roll Ensemble

2e uur

Dave Dee blijft voor zijn eerste soloplaat trouw aan het schrijversduo dat zich gemakshalve Howard Blaikley noemt. Het zou zijn enige hit(je) worden… Te vroeg gestorven, aan prostaatkanker.

Harmony Grass is zo’n groep die meer succes had mogen hebben, ook als Tony Rivers & The Castaways maakten ze al prachtige singles, maar… te weinig persoonlijkheid misschien? Of te weinig steun van de platen maatschappij. Daarom draaien we een paar keer dit vrolijke b-kantje, dat ook op hun album This Is Us staat. 

 1. My woman’s man – Dave Dee
 2. Oh me oh my – Lulu
 3. Lincoln County – Love Affair
 4. Room to move – John Mayal (Alarmschijf)
 5. Dear Ann – George Baker Selection (tip)
 6. Voodoo woman – Simon Stokes (37) ? NL top 10
 7. Mrs. Richie – Harmony Grass
 8. Magical spiel – Barry Ryan
 9. Something’s burning – Kenny Rogers (48)
 10. Years may come,years may go – Herman’s Hermits (32)
 11. My baby loves lovin’ – White Plains (49) ? Engelse top 10
 12. Wandrin’star – Lee Marvin (36)
 13. By the way – Tremeloes

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 26 januari 2020 – UUR 1

Ik weet niet hoe het bij jou zat, maar The Carpenters konden echt niet in mijn tijd, veel te middle of the road voor onze smaak, en dat ze zich ook nog vergrepen aan nummers als Nowadays Clancy Can’t Even Sing was natuurlijk onvergeeflijk. Dat gold ook voor mensen als Neil Diamond of Glen Campbell, die konden geen goed doen. Maar ja, je bent nooit te oud om te leren, en dus zeg ik hier wat ik vroeger niet uit m’n mond kon krijgen, dat ik Eve een prachtig nummer vind. Zo, dat is eruit.

In dit sombere grijze weer is het trouwens wel prettig dat er sunshine-groepen aan bod komen als Cashman, Pistilli and West en The Buckinghams.

Playback – uitzending 26 januari 2020 – UUR 2

Voor liefhebbers van oude deuntjes is de nieuwe van The Vogues misschien leuk, maar voor ons hoeft het niet echt, hoewel de zang altijd mooi verzorgd blijft. The Bintangs, van oorsprong Indorock-sterretjes, gaan al jaren mee maar pas met de rocker Ridin’ on the L & N hadden ze succes, dus vandaar deze opvolger in dezelfde stijl. Zou het lukken om weer te scoren? (spoiler alert: ja!)