192 Radio player
192 Radio player

PLAYBACK

Playback – zondag 26 januari 20-22 u + vrijdag 31 januari 23-01 u

Presentatie: Dirk van Dijk en Kees Brinkerink

1e uur

Ik weet niet hoe het bij jou zat, maar The Carpenters konden echt niet in mijn tijd, veel te middle of the road voor onze smaak, en dat ze zich ook nog vergrepen aan nummers als Nowadays Clancy Can’t Even Sing was natuurlijk onvergeeflijk. Dat gold ook voor mensen als Neil Diamond of Glen Campbell, die konden geen goed doen. Maar ja, je bent nooit te oud om te leren, en dus zeg ik hier wat ik vroeger niet uit m’n mond kon krijgen, dat ik Eve een prachtig nummer vind. Zo, dat is eruit.

In dit sombere grijze weer is het trouwens wel prettig dat er sunshine-groepen aan bod komen als Cashman, Pistilli and West en The Buckinghams.

 1. Who’ll stop the rain – Creedence Clearwater Revival (57)
 2. Spring has a tear in her eye – Cashman, Pistilli and West
 3. I got a feeling – The Buckinghams
 4. Eve – The Carpenters
 5. Arkansas – Glen Campbell
 6. Psychedelic shack – The Temptations
 7. Friend in the city – Andy Kim (82)
 8. Don’t let me go – Vic Damone
 9. Up on Cripple Creek – The Band (47)
 10. My woman my woman my wife – Marty Robbins
 11. When Julie comes around – The Cuff Links (32) ? Amer. top 10
 12. Barbara I love you – The New Colony Six (94)
 13. Give me just a little more time – Chairmen of the Board(79
 14. Shades of green – Flaming Ember (73)

2e uur

Voor liefhebbers van oude deuntjes is de nieuwe van The Vogues misschien leuk, maar voor ons hoeft het niet echt, hoewel de zang altijd mooi verzorgd blijft. The Bintangs, van oorsprong Indorock-sterretjes, gaan al jaren mee maar pas met de rocker Ridin’ on the L & N hadden ze succes, dus vandaar deze opvolger in dezelfde stijl. Zou het lukken om weer te scoren? (spoiler alert: ja!)

 1. Standing on the corner – The Vogues
 2. Our Father – Unit Gloria
 3. Gimme shelter – The Rolling Stones
 4. Mijn gebed – D.C.Lewis (9)
 5. Travelling in the USA – The Bintangs (tip)
 6. Italian Concerto – Ekseption (32) ? NL top 10
 7. Mighty Joe – Shocking Blue (1)
 8. Lazy day – The Moody Blues
 9. Temma harbour – Mary Hopkin (22)
 10. Hitching a ride – Vanity Fare (23)
 11. Friends – Arrival (8) ? Engelse top 10
 12. Keep the customer satisfied – Simon and Garfunkel
 13. The light is dark enough – Judith Durham

Frans de Graaff

Terugluisteruren:

Leden / donateurs van de Stichting Norderney kunnen de uren van Playback van terugluisteren op de leden/donateurspagina.

Playback – uitzending 19 januari 2020 – UUR 1

Vorig jaar hebben Simon and Garfunkel hun album Bridge over Troubled Water opgenomen, waarschijnlijk in de wetenschap dat het hun laatste zou zijn. Een droef vooruitzicht, en dat terwijl commercieel gezien 1970 één van hun succesvolste jaren zou zijn. Gelukkig hebben ze tijdens de opnamesessies nog wel meer opnames gemaakt dan wat uiteindelijk op de LP terechtkwam. Als ze bv. dit Feullies-O op de plaats van El Condor Pasa hadden gezet was het wat mij betreft een nog mooiere plaat geworden. Maar ja, we mogen blij zijn dat het nummer er is, nietwaar? Verder vrij veel obscuur werk vandaag, maar dan wel van gerenommeerde mensen zoals Boyce en Hart ( met een Monkee erbij?) en Ellie Greenwich.

Playback – uitzending 19 januari 2020 – UUR 2

Een belangrijk lid van The Alan Parsons Project was Eric Woolfson, die  al jaren daarvoor actief was als songschrijver; al in 1966 nam Marianne Faithfull een nummer van hem op. Datzelfde doet nu Graham Bonney, die weliswaar af en toe in Engeland een nieuwe single uitbrengt, maar die intussen veel populairder is in Duitsland. Cilla Black is wat mij betreft op haar best met gevoelige liedjes zoals dit If I thought enz., een prachtig arrangement van Mike Vickers, opgenomen onder de bezielende leiding van George Martin. Om één of andere reden is in de VS de titel anders, maar waarom?