TOP 40 & TIPPARADE

Top 40 19 juli

It Miek – Desmond Dekker & The Aces

Heerlijk, van die onduidelijke singles. Is er weer 1 voor u in de lijst. It Miek, mag ook A It Mek zeggen. Waarom? Ahh, da’s de vraag. Kwam al eerder uit onder die titel. Deed niets, dus moeilijk terug te vinden. Tipje in deze, de flip was in 1968 Writing On The Wall, in 1969 Problems. It Miek dus.

Something in the Air – Thunderclap Newman

Ook best onduidelijk. Er was eens een flat met 2 bewoners. Soms tenminste. De ene heette Pete Townshend en de ander Speedy Keen. Toepasselijke naam. Die Speedy had een nummer geschreven en die Pete noemde zich geen Pete maar Bijou Drains. Bent u er nog? Gaat nummer 1 worden in de DDR. Maar daarover hieronder.

Nummer eins, eins, eins

De DDR, bekend van de Trabant, de Stasi en die Mauer. Die DDR dus. Daar was een zeer interessante film in de bioscoop te zien: Blutige Erdbeeren. U kent hem. Beetje vergelijkbaar met Kom met je waldhoorn tussen m’n Alpen, maar dan net anders. Iets over Amerika dat zo slecht was. Het gemiddelde NOS-journaal dus. Maar goed, Something in the Air was daarvan de soundtrack. En daarmee nummer eins, eins in de DDR Top 40.

Is het nog steeds augustus?

Inmiddels alweer 45 jaar her. Tijd vliegt als je plezier hebt. Einde van de maand overal en erbuiten weer herhaling van de laatste uren. Mooi. Laatste deel van de laatste top 40. Nonstop. Om 11 uur in de avond. Met van die heerlijke speciale bijdragen van Teach In, DE Zangeres en Nico Haak.

Klassieker met hoofdletter S (*)

Call out the instigator

Because there’s something in the air

We’ve got to get together sooner or later

Because the revolution’s here

And you know it’s right

And you know that it’s right

We have got to get it together

We have got to get it together now

(*) met dank aan Top40.nl

Goud van Thimon

Iedere zaterdagmiddag, als voorprogramma op de Top 40. Zo rond 13.00.

Terugluisteruren voor leden:

Top 40 19 juli 1969 van 40 naar 21
Top 40 19 juli 1969 van 20 naar 01
Tipparade week 28 1969 uur 01
Tipparade week 28 1969 uur 02
PARELS Non stop singles Top 40 31 augustus 1974 (part 1)

Klik op de lijst voor vergroting.

Klik op de lijst voor vergroting.